HOE HAAL JE MEER GROEN IN HUIS?

Hoe creëer je meer groen in huis?

Oke, je bent eruit, meer groen en planten in huis! Een groen huis zorgt namelijk voor een goed gevoel en planten maken je huis nét even een tikkeltje gezelliger. Maar hoe haal je dan meer groen in huis? En hoe zorg je dat dit aansluit bij jouw interieur? 

Misschien ben je op zoek naar mooie planten. Maar waar begin je? Want er zijn immers talloze planten en die hebben ook nog eens verzorging nodig. Gelukkig kan je groen ook in je huis brengen door middel van mooie groene verf! Maar dat is niet alles! Er zijn tegenwoordig zo veel manieren hoe je groen in huis kunt brengen.

Een likje donkergroene verf hier of een streepje lichtgroene verf daar? Alles kan!

Wij geven groene tips!

  1. Groen door middel van bijzondere planten
  2. Plantenplan
  3. Groene hoekjes
  4. Groene verf
Advies voor tuinen

Groen door middel van planten!

Iedereen heeft wel eens gehoord over de verhalen van een groen kantoor en de voordelen van het hebben van plantjes in de ruimte waar je leeft. Het is goed voor de lucht in de ruimtes en planten staan ook nog eens heel erg leuk! Tegenwoordig zijn er zoveel manieren om meer groen in huis te brengen. Zo heb je plateautjes om je planten mee op verschillende hoogtes te brengen, muurdecoratie waarbij je je hele muur of een deel kan bedekken met planten die als het ware ‘uit je muur groeien’, of simpelweg planten in de kamer verdelen. Kortom, eindeloos leuke en creatieve ideeën om jouw huis om te toveren!

Wat zijn bijzondere planten?

Om je een beetje op weg te helpen hebben wij een paar mooie ideeën op een rijtje gezet.

fittonia

Flittonia

Fittonia albivenis is een soort bloeiende plant uit de familie Acanthaceae, afkomstig uit de regenwouden van Colombia, Peru, Bolivia, Ecuador en Noord-Brazilië.  Verkrijgbaar bij Het Tuincentrum. 

Ficus lyrata

Ficus Lyrata

Vioolbladplant, ook bekend als tabaksplant is een ficussoort, die voorkomt in het westen van Afrika, van Kameroen tot aan Sierra Leone. Verkrijgbaar bij tuinflora.com

alocosia

Alocasia

Verkrijgbaar bij Het tuincentrum (foto: bron het tuincentrum)

Alocasia is een geslacht uit de aronskelkfamilie. Het geslacht telt negenenzeventig soorten die voorkomen van tropisch en subtropisch Azië tot in Oost-Australië.

Meer weten over bijzondere planten?

Benieuwd naar nog meer mooie planten voor in huis?Bekijk dan de 17 bijzonderste planten van de blog bijzondere kamerplanten: https://fleurenflower.nl/bijzondere-kamerplanten/

plantenplan

Stel je eigen plantenplan samen!

Iedereen heeft wel eens gehoord over de verhalen van een groen kantoor en de voordelen van het hebben van plantjes in de ruimte waar je leeft. Het is goed voor de lucht in de ruimtes en planten staan ook nog eens heel erg leuk!

Tegenwoordig zijn er zoveel manieren om meer groen in huis te brengen. Zo heb je plateautjes om je planten mee op verschillende hoogtes te brengen, muurdecoratie waarbij je je hele muur of een deel kan bedekken met planten die als het ware ‘uit je muur groeien’, of simpelweg planten in de kamer verdelen. Kortom, eindeloos leuke en creatieve ideeën om jouw huis om te toveren!

Hoe ziet zo'n plantenplan er dan uit?

VEER interieur & design heeft goed nagedacht over slimme en simpele manieren waarop je je planten op een leuke manier toevoegt aan je interieur.

Heb je niet veel ruimte op de vloer? Denk eens na over de optie om je plantjes op meubels te zetten zoals kasten, je tv meubel, muurplankjes of iets anders op hoogte in jou interieur. Zo hou je genoeg loopruimte over maar heb je toch een groene toevoeging in huis! Niet kunnen kiezen welke plant je nou echt wilt hebben? Koop er meerdere en groepeer deze in huis! Dit kan op een leuke manier door verschillende grootte planten te kopen en deze bij elkaar te plaatsen of bijvoorbeeld standaardjes van verschillende hoogtes te kopen en deze naast elkaar te zetten.

Ook de aankleding van de plantjes is belangrijk. Koop bijvoorbeeld potjes bij de planten in de kleuren van jou interieur. Je hebt potjes in allerlei kleuren, maten en vormen dus er is altijd wel iets wat in huis past. Speel lekker met de kleuren en probeer te combineren. Kom je er echt niet uit? Met wit en zwarte potjes zit je altijd goed

 

Altijd een pakket met een plantenplan

In onze pakketten bieden wij een plantenplan aan. Wij denken dan al na over welke planten het beste bij jou passen. Alleen op zoek naar een interieurplan voor meer groen in huis? Neem dan eens contact met ons op!

Creëer mooie groene hoekjes

Geen zin om jou hele huis vol te zetten met planten? Dat snappen wij maar al te goed! Sommige mensen zijn namelijk helemaal niet zo fan van planten. Een mooie oplossing is dan dat je voor één ongebruikt hoekje in je huis kiest. 

Daar kun je bijvoorbeeld spelen met een mooie compilatie tafels of een wandmeubel waar je bijvoorbeeld vazen met nepplanten, groene decoratie of mooie pluimen neerzet. Zo creëer je toch groen in huis, zonder het hele tuincentrum leeg te kopen!

Hoe krijg je meer groen in huis

Ga los met groene verf!

Groen door middel van verf is een makkelijke maar zeker creatieve oplossing om meer groen in huis te brengen! Het enige nadeel is dat het soms wat tijd kost om een likje verf op de muren te smeren. Als je toch de uitdaging wil aan gaan begin je bij een mooi kleurenpallet.
Het kleurenpallet in de verfwereld is nog uitgebreider dan de kleuren van planten, en heeft daarom voor iedereen wat wils.

Het is belangrijk goed na te denken over waar en welke kleur je wilt hebben in jouw interieur.

Donkergroen

Een donkere kleur groen brengt warmte en sfeer. Let op! Donkere kleuren verkleinen iedere ruimte. Het is daarom verstandig om niet de hele woonkamer donkergroen te verven. Combineer dit dus lekker met lichte kleuren. Liever niet te donker? Denk dan aan een mooie olijfgroene kleur. Die zit er net lekker tussenin!

Een mooie groene kleur is bijvoorbeeld de kleur Rust-Oleum groen van de Gamma. 

donkergroene verf

Olijfgroen tot lichte tinten

Naast donkere kleuren kun je ook kiezen voor lichte kleuren groen. Ondanks dat lichte kleuren de ruimtes niet verkleinen kunnen deze de ruimtes wel een koude touch geven. Probeer de lichte kleuren dus te combineren met warme tinten of woonaccessoires.

Bijvoorbeeld met een matte kleur groen van de Gamma.

Gamma groene verf

Groene halve muur of andere patronen

Verf is in alle vormen en maten aan te brengen. It’s up to you!

Ga je voor ronde, organische vormen op meerdere plekken om pit te geven aan je huisje? Of ga je voor groots en schilder je de halve muur in een groene tint. De keuze is eindeloos en daarom ó zo leuk!

Groene vormen op muur
Verf je meubels groen!

Verf je eigen meubels!

Verf hoeft natuurlijk ook niet alleen op de muur. Heb je een meubelstuk waarvan de kleur niet meer 100% jou smaak is? Overweeg is om te kijken of deze in een leuke groene kleur te schilderen is en zo weer terug de woonkamer in kan!

Hoe knap je meubels op? Dat vind je hier!

Advies voor groen in huis?

Heb je het idee er toch nog niet helemaal uit te zijn of heb je moeite met kiezen wat het beste is voor jou interieur?

Wij adviseren je over de toepassing van meer groen in huis. Je kunt ons altijd een mailtje sturen of even bellen!